הורדת רמת הסוכר בדם ומה חולי סוכרת יכולים לעשות בנושא
בין אם אמרו לכם שאתם מתוקים או לא, כדאי שתדעו שזורם לכם סוכר בדם. זהו מקור האנרגיה של התאים, הדלק שמזין אותם ומאפשר להם לבצע פעולות שונות, אבל בכמות גבוהה מדי זה עלול להיות מסוכן. כמה מסוכן? נעים להכיר, סוכרת סוג 2. נשמע מפחיד? תשמחו לשמוע שיש לא מעט דברים שאתם יכולים לעשות כדי להוריד את רמת הסוכר – לפניכם כל הפרטים.
היפרגליקמיה, אינסולין ומה שביניהם
אינסולין הוא הורמון שבין תפקידיו החשובים הוא אמון על ספיגת הגלוקוז בתאים, כך שבצריכה מוגברת של פחמימות (מה שנקרא "היפרגליקמיה" –רמות גבוהות של סוכר בדם) רמתו עולה, אך לאורך זמן זה עשוי להוביל לבעיות בריאותיות, בהן סוכרת מסוג 2.
הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות הוא לא להגיע לרמות סוכר גבוהות לאורך זמן ויש כמה דברים שניתן ליישם על מנת לעשות זאת. אך אם כבר חליתם בסוכרת, חשוב שתדעו שאתם לא לבד – קופת החולים והביטוח הלאומי מציעים טיפולים, תרופות והטבות שיכולים להקל עליכם, כמו למשל פטור ממס הכנסה, הנחה בארנונה ועוד.
הורדת רמות סוכר בדם – איך עושים את זה?
אומנם פטור ממס הכנסה נשמע אטרקטיבי, אך הבריאות מעל הכל ולכן חשוב לדעת שיש לא מעט דרכים להוריד את רמות הסוכר בדם, בין אם על על ידי תרופות ובין אם באמצעים טבעיים.
מבחינת תרופות, השכיחות ביותר מתבססות על אינסולין – הן אומנם לא חדשות, אך נחשבות אפקטיביות ויעילות למדי. בנוסף לאלה, יש לא מעט תרופות חדשות בסל הבריאות ומחוץ לו ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא שמלווה אתכם ולהתאים את סוג התרופה לצרכים האישיים שלכם.
דרך נוספת להוריד את רמות הסוכר בדם היא באמצעים טבעיים, בעיקר שילוב של תזונה מיטיבה עם פעילות ספורטיבית. סקרנים לשמוע עוד? הנה כמה טיפים משני חיים…
ארוחות מאוזנות:
הקפידו על 3-4 ארוחות גדולות ומאוזנות, בדגש על ארוחת בוקר, המורכבות ממעט פחמימות ובעיקר מחלבונים (קטניות ומוצרים מן החי) ושומנים בריאים (אבוקדו, שמן זית, טחינה גולמית, אגוזים ושקדים). כך תאזנו ותווסתו את הורמוני הרעב והשובע ואת רמת הסוכר בדם.
פעילות ספורטיבית:
בין יתרונותיו הרבים של ספורט, הוא ידוע כמפחית לחץ דם, מוריד שומנים ומווסת רמות סוכר על ידי העלאת הרגישות לאינסולין. את הפעילות הספורטיבית מומלץ לבצע בהדרגה, בהתאם לסרגל מאמצים וליווי מקצועי, על מנת שלא לפגוע בגוף.
שינה איכותית:
שינה שאיננה רצופה פוגעת בשלל מנגנונים בגוף, בין היתר בוויסות רמות הסוכר. לכן חשוב להקפיד על שינה בזמן, ללא הסחות דעת ובעיתוי מתאים לגוף – לא לאחר ארוחה כבדה, פעילות עצימה או צפייה ממושכת במסך.
לסיכום,
הורדת רמת הסוכר בדם טומנת בחובה יתרונות רבים. היא מונעת תחלואה, מסייעת להורדה במשקל ובכלל, משפרת איכות חיים.