מה זה טרום סוכרת – איך אפשר לאתר טרום סוכרת ומה התסמינים שלה
רוב האוכלוסייה מכירה את מחלת הסוכרת, אך לא כולם מודעים לכך שיש גם מצב טרום סוכרת. מצב טרום סוכרת הוא מצב בו יש רמות גבוהות של סוכר בדם שלנו, אבל בשלב זה הן אינן גבוהות מספיק כדי להיות מסווגות כסוכרת.
מדובר בעצם במצב בריאותי שיכול לשמש כסימן אזהרה, ומצביע על כך שקיים סיכון מוגבר לפתח סוכרת מסוג 2. אז מה זה טרום סוכרת, מהן הסיבות למחלה, איזה סימפטומים מתלווים אליה וכיצד ניתן למנוע אותה? קראו את המאמר שלפניכם ודעו את כל התשובות.
על טרום סוכרת
טרום סוכרת מוגדרת כאשר רמות הסוכר בדם הינן גבוהות מטווח הנורמה, אך הן עדיין אינן גבוהות מספיק כדי לעמוד בקריטריונים לצורך אבחון סוכרת.
זאת יכולה להיות הזדמנות חשובה עבור אנשים בכדי להתחיל לנקוט בצעדים יזומים לצורך עיכוב או אפילו מניעה של הופעת הסוכרת. טרום סוכרת קשורה בדרך כלל לתנגודת לאינסולין, שהוא מצב שבו תאי הגוף אינם מצליחים להגיב בצורה יעילה לאינסולין – מה שמשפיע על רמות הסוכר בדם.
אומנם אם אתם נמצאים במצב טרום סוכרתי אתם לא זכאים לאישור פטור ממס הכנסה, אך אם בהמשך כן תאובחנו עם סוכרת – דעו שמגיעות לכם כמה זכויות. פטור ממה הכנסה הוא אחת מהזכויות הללו, שיכולות לעזור לכם כלכלית. בדקו על פטור ממס הכנסה וזכויות נוספות במדריכים שונים באינטרנט.
סיבות וגורמי סיכון
קיימים מספר גורמים שונים שיכולים לתרום להתפתחותה של טרום סוכרת. בין אלה ניתן למצוא עודף משקל, גנטיקה, גיל מבוגר, לחץ דם גבוה, חוסר אקטיביות ורמות כולסטרול גבוהות בגוף. בנוסף, נשים שבמהלך ההיריון שלהן סבלו מסוכרת הריון נמצאות לצערנו בסיכון מוגבר יותר לפתח טרום סוכרת בשלב מאוחר יותר בחיים.
תסמינים של טרום סוכרת
שלא כמו סוכרת, לטרום סוכרת בדרך כלל יש תסמינים מועטים- אם בכלל. אך עדיין יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם, לדוגמה צמא מוגבר, טשטוש ראייה, חולשה בלתי מוסברת ועוד.
לפעמים התסמינים האלה קורים לנו ביומיום ואנחנו מתעלמים מהן, אבל חשוב לפנות לרופא לצורך בדיקות כשמתעורר משהו מהרשימה, כך שאם זאת אכן טרום סוכרת ניתן יהיה לזהות אותה בשלביה המוקדמים.
אבחון טרום סוכרת
כדי לאבחן טרום סוכרת יש לבצע בדיקות שונות שיכולות לזהות את רמת הסוכר בדם. ביניהם יש בדיקת גלוקוז בפלזמה, בדיקת המוגלובין מסוכרר, בדיקת סבילות גלוקוז ועוד.
על פי הנתונים שיתקבלו ניתן יהיה לדעת מהי הרמה המדויקת של סוכר בדם ובעקבות כך להחליט על האם מדובר בטרום סוכרת או לא. לאחר מכן ניתן להתאים את הטיפול הנכון ולהסביר על שינויי אורח החיים ההכרחיים לצורך בקרה ושיפור המצב הבריאותי.
בין השינויים שמומלץ לעשות הוא לעבור לתזונה מאוזנת דלת סוכר ושומנים, שמירה על משטר פעילות פיזית ועוד.