אישור פטור ממס הכנסה לנכים ממחלה – הזכויות הרפואיות וההטבות לאנשים החולים במחלות קשות
אזרח ישראלי שנקבעה לו נכות בעקבות מחלה מסוימת, עשוי להיות זכאי לקבלת פטור מתשלומי מס הכנסה. פטור זה מוענק לאנשים שנפגעו כדי לעודד אותם להמשיך לעבוד למרות המצב הרפואי שלהם. כך אנשים יכולים לצאת לשוק העבודה ולשלם כמה שפחות מיסים ולנתב את הכסף שהם מרוויחים לרווחה הכללית שלהם. אבל איך מקבלים אישור על פטור ממס הכנסה ובאיזה תנאים צריך לעמוד? נפרט על זאת ועוד במאמר שלפניכם.
מי זכאי לפטור ממס הכנסה?
על פי סעיף 9 בפקודת מס הכנסה, אדם יכול לקבל זכאות לפטור ממס הכנסה אם הוא עומד באחד מן התנאים הבאים. התנאי הראשון הוא כאשר נקבעת נכות של 100 אחוז כתוצאה מבעיה רפואית או מחלה. התנאי השני הוא אם יש נכות מצטברת של 90 אחוז סך הכל, כשלכל אחת מהבעיות יש לפחות 40 אחוז. כלומר, שיש כמה בעיות שנגרמו מהמחלה שמצטברות לכדי 90 אחוז נכות סך הכל. עבור נכים שלהם יש זכאות לקצבה חודשית על פי חוק הנכים, אין צורך ב-40 אחוז נכות על כל בעיה בהצטברות ל-90.
איזה מחלות מזכות בפטור?
לא כל מחלה מזכה בהטבת פטור ממס הכנסה. קיימת רשימה של מחלות שמובילות לנכות ורק עליהן ניתן לקבל פטור ממס הכנסה. בין מחלות אלה ניתן למצוא מחלות לב, טרשת נפוצה, דלקת פרקים, סכרת, פרקינסון, מחלות כליות, מחלת הסרטן ועוד. את רשימת המחלות המלאה ניתן למצוא באתר של מס הכנסה.
איך אפשר לקבל את הפטור?
כדי לקבל את הפטור יש לעבור מספר שלבים. תהליך זה עלול לקחת זמן וזאת בגלל הבירוקרטיות השונות והתלות במספר גורמים. על כן אנו ממליצים להישאר סבלניים ולהיעזר בגורמים מוסמכים כדי לעבור את התהליך בשלום ולהגיע לתוצאות הרצויות.
קודם כל, יש למלא את טופס 1516 שהוא הטופס הראשוני שנשלח לרשויות המס. הטופס הזה כולל מספר פרטים בסיסיים שיש למלא ובאמצעותו לבסוף תקבלו הפנייה לוועדה רפואית שתקבע את מצבכם. אל הטופס הזה יש לצרף את טופס 0169-ב' שהוא בעצם טופס ויתור סודיות רפואית, כדי לאשר את זה שהנציגים של מס הכנסה יוכלו לעיין בתיק הרפואי שלכם. לבסוף, יש למלא את טופס 169/א', בו אתם תצטרכו לפרט על כל הליקויים הרפואיים שלכם עליהם קיבלתם את אחוזי הנכות.
לאחר שנציגי מס הכנסה יקבלו את כל הטפסים הללו, אתם תקבלו הפנייה לוועדה רפואית. תיאלצו לשלם אגרה ולמלא כמה טפסים נוספים. יש לצרף גם את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים כדי שתוכלו להוכיח את מצב הנכות בעקבת מחלה.
בוועדה יוכלו לשכלל את כל הגורמים ולבסוף להחליט על האם מגיע לכם פטור ממס הכנסה. לאחר מכן תוכלו לקבל את האישור ולקבל גם החזרי מס רטרואקטיביים במידת הצורך.