כאבים בכפות הרגליים בסוכרת ניתנים להקלה
לפעמים אנחנו נתקלים בכל מיני תסמינים משונים במהלך חיינו שממבט ראשון נראים חסרי כל קשר למחלה כזו או אחרת.
כאבים אקראיים באים והולכים, ובדרך כלל האסוציאציה הראשונית שלנו עם אותם כאבים היא תופעה זמנית אשר קשורה למיקום הספציפי שבו הם הופיעו.
אף לא כך הדבר תמיד. המאמר הבא יפרט על סוג כאב רגליים אשר מופיע בעיקר בקרב חולי סוכרת, לכן חשוב לקרוא אותו.
מהי סוכרת?
סוכרת היא מחלה רצינית אשר עלולה להופיע גם עקב גנטיקה בעייתית וגם עקב אורח חיים לא תקין. היא מאופיינת בחוסר יכולת של הגוף להוריד את רמות הסוכר בדם, והיא עלולה להוביל לנזקים משמעותיים. ישנם שני סוגים של סוכרת: סוג 1 וסוג 2. בסוכרת סוג 1 כמות האינסולין שהגוף מפריש היא לא תקינה, בעוד שבסוג 2 האפקטיביות של האינסולין עצמו יורדת. בשני המצבים נוצר עודף סוכר בדם.
סוכרת היא מחלה לא פשוטה אשר ברוב המכריע של המקרים גורמת לשינוי רציני באורך החיים של מי שסובל ממנה. בין אם מדובר בתזונה מיוחדת או בבדיקות תדירות, הופעתה של המחלה עלול להשפיע על החולה גם ברמה הכלכלית. לכן, במדינת ישראל ישנה הגדרת סף מסוימת של אחוזי נכות עקב סוכרת. במידה ואחוז הנכות מספיק גבוה, החולה אף זכאי לקבל פטור ממס הכנסה והקלות כספיות נוספות.
האם יש קשר בין כאבים בכפות הרגליים לסוכרת?
בהחלט כן. סוכרת משפיעה על רמות הסוכר בדם, ומתבטאת במדדים גבוהים מן הרגיל. במצב של עודף סוכר בדם לאורך זמן, עלול להיווצר נזק למערכת העצבים המרכזית של הגוף. נזק זה בסוף מוביל לנזק עצבי ברחבי הגוף, והוא לרוב מתבטא בכאבים חזקים ברגליים.
מה הסכנות של כאבים בכפות רגליים עקב סוכרת?
מעבר לכך שהכאבים עלולים להפריע לפעילות הגופנית התקינה של החולה, כגון הליכה וריצה, אי טיפול בתופעה עלול להוביל לנזקים משמעותיים הרבה יותר לאורך זמן. הכאבים עלולים להתפתח לכדי זיהומים משמעותיים. מלבד העובדה שזיהומים אלה גורמים לרוב להחמרה בכאב של החולה, זיהומים שלא מקבלים טיפול ראוי עלולים לגרום אף לנמקים בגפיים, מה שבסוף מוביל לכריתת איברים.
האם יש דרך לטפל באותם כאבים?
במידה והכאבים הגיעו לרמות חמורות ייתכן והנזק נהיה בלתי הפיך. יחד עם זאת, המערכת הרפואית שמה דגש רב על הטיפול המניעתי של כאבי רגליים בקרב סוכרתיים. אם יש חשד לכאבים מסוג זה, חובה לקבוע תור לרופא בהקדם האפשרי על מנת לקבל את התרופות המתאימות. (שהן לרוב תרופות רגילות לטיפול בסוכרת)
לסיכום
כאבים ברגליים בקרב סוכרתיים הם תופעה קיימת ואין לזלזל בה. ההשלכות שלה עלולות להיות הרסניות במידה ולא ניתן מענה טיפול הולם. ברגע שקיים חשד לכאבים מסוג זה, קטן ככל שיהיה, חובה ללכת לטיפול מיידי אצל רופא.