מדבקת סוכרת – כל המידע לחולי סוכרת מונגש ע״י חברת בשביל הזכויות
מחלת הסוכרת נחשבת לאחת המחלת השכיחות ביותר בעולם, עם למעלה מחצי מיליון חולים בישראל בלבד. נוסף למאובחנים במחלה, ישנם רבים הנמצאים במצב טרום סוכרתי וכאלה שנמצאים בסיכון מוגבר לחלות בהמשך חייהם במחלה. לצד שלל פעולות שניתן לבצע על מנת למנוע או להאט את התחלואה, חשוב להכיר את הטיפולים השונים בה, כמו למשל מדבקת הסוכרת החדשנית שתסייע לכם להיות מאוזנים ולהימנע מסיבוכים מסוכנים.
סוכרת – זו לא גזירת גורל
סוכרת הינה אחת המחלות השכיחות ביותר במאה ה-21, עם כ-400 מיליון חולים ברחבי העולם. המחלה נמצאת במגמת עלייה ונדמה כי היא כאן כדי להישאר אך אם אתם חושבים שאין מנוס, תחשבו שוב – יש לא מעט דברים שניתן לעשות על מנת למנוע או לכל הפחות לדחות אותה בכמה שנים טובות.
מה למשל? הימנעות מאורח חיים יושבני, הקפדה על פעילות גופנית (גם אם מתונה) ותזונה מיטיבה – פחות פחמימות ויותר חלבונים ושומנים בריאים.
כבר חליתם? זיכרו שאתם לא לבד – קופות החולים והביטוח הלאומי, עומדים לצדכם עם שורת הטבות והקלות שנועדו לסייע לכם לקיים שגרת חיים נוחה וטובה. בין היתר – פטור ממס הכנסה, קצבת ניידות, שיקום תעסוקתי ועוד, בהתאם לקריטריונים שונים הקבועים בחוק.
טיפולים חדשניים בסוכרת
לחלות במחלה כרונית בעלת סיכונים רבים לסיבוכים וכשלים מערכתיים, זה לא כיף גדול, אבל היתרון, אם ננסה להפוך את הלימון ללימונדה, הוא שמדובר בתחום נחקר שמציע חידושים לעתים קרובות ולכן כדאי לעמוד בקשר עם הרופא המטפל.
בין חידושים אלה ישנם מכשירי ניטור שונים ולא מעט תרופות ארוכות וקצרות טווח שנועדו לתת מענה לסוכרת סוג 1, סוכרת סוג 2 וסוכרת הריון. על מדבקת הסוכרת החדשה כבר שמעתם?
מדבקת סוכרת
בין האתגרים הגדולים של מחלת הסוכרת, עומד הצורך להישאר מאוזנים ולשם כך חולי סוכרת נאלצים לנטר את רמות הסוכר בדם לעיתים קרובות ובשפה פשוטה – לדקור את עצמם פעמים רבות במהלך היום על מנת לתזמן ולהתאים את הטיפול התרופתי.
המדבקה החדשה נותנת מענה במיוחד במצבים אלה ומאפשרת למדוד את רמות הסוכר ללא דקירה, על ידי מחטים מיקרוסקופיות שמודדות את ערכי הסוכר בנוזל הבין תאי. היות ומדובר בהליך שאיננו כואב או פולשני, הניטור מבוצע אוטומטית מדי 5 דקות והערכים העדכניים משודרים למכשיר החכם שברשותכם, לרבות התרעות על ערכים חריגים ומסוכנים.
התרעות אלה משודרות בנוסף (בהתאם להגדרות) למשתמשים נוספים כמו קרובי משפחה ושירותי החירום.
לסיכומו של דבר,
אם אתם חולים בסוכרת, יש לא מעט דברים שתוכלו לעשות על מנת לשפר את איכות חייכם – הימנעו מאורח חיים יושבני, הקפידו על תזונה נכונה ומיטיבה והתעדכנו בטיפולים החדשים בשוק. בנוסף, אל תשכחו למצות את זכויותיכם מול הרשויות – יתכן ואתם זכאים להטבות שונות כמו פטור ממס הכנסה ועוד.