מד סוכר מומלץ – המידע מונגש ע״י חברת בשביל הזכויות
יש לא מעט מחלות שלא מתאפיינות ביותר מדי תסמינים גופניים ייחודיים שמצביעים על אדם מסוים כלוקה בהן. מחלת הסוכרת היא לרוב מחלה כזו. שגרה נוחה יחסית מתאפשרת לחולי סוכרת, שמקפידים על איזון רמות הסוכר בדם שלהם, בין היתר באמצעות מד סוכר מומלץ.
מד סוכר לסוכרתיים
מחלת הסוכרת מתאפיינת בריכוז גבוה במיוחד של גלוקוז (סוכר) בדם. כמות גבוהה של גלוקוז בדם היא לא דבר תקין. לכן, בטיפול שמקבלים חולי הסוכרת, נעשה מאמץ להוריד את כמויות הגלוקוז בדמם לרמות הנדרשות. כדי לדעת האם הרמה אכן מאוזנת, חולי הסוכרת צריכים להיות במעקב קפדני על רמת הסוכר בדמם. הם יכולים לעשות זאת באמצעות מד סוכר, שמצביע במדויק על ערכי הסוכר בדם.
למה חשוב לדעת את רמות הסוכר בדם?
סוכר בדם בכמויות גבוהות הוא לא דבר טוב, אלא להפך. חולי סוכרת שלא שומרים על המחלה שלהם מאוזנת יכולים לסבול מנזקים דלקתיים חמורים. פטור ממס הכנסה ניתן למשל לחולי סוכרת במצבים חמורים, שמחלתם אינם מאוזנת ואף הוחמרה. מנגד, גם כמות סוכר נמוכה מדי בדם, דבר שעשוי להיווצר עקב הטיפול לסוכרת, היא דבר לא טוב.
עודף סוכר חריג
עודף סוכר חריג בדם מכונה היפרגליקמיה. במצב זה, כמויות הסוכר בדם של חולה הסוכרת הן גבוהות במיוחד, פי כמה משל אדם בריא. התסמינים במצב זה כוללים סומק, שתן סוכרתי ומתן שתן תכוף, בחילות והקאות, זיעה מרובה וריח אצטון מהפה. מצב זה עשוי להוביל לנזקים ארוכי טווח כמו עיוורון, מצב כל כך חמור עד כדי כך שהמדינה מציעה פטור ממס הכנסה לאוכלוסייה זאת.
מחסור חריג בסוכר
מצב הפוך, בו כמעט אין סוכר בדם, קרוי היפוגליקמיה. מצב זה עשוי להתרחש כאשר חולה סוכרת מקבל טיפול שמפחית את כמויות הסוכר בדמו, אך לא דואג לאזן כמויות אלו דרך ארוחות. היפוגליקמיה הוא מצב מסכן חיים.
שמירה על איזון
מד סוכר מומלץ יכול לאפשר לחולי הסוכרת לשמור על איזון. הם יכולים לבחון לפני כל ארוחה את כמות הסוכר בדם שלהם. כך הם יוכלו לדעת מה להכניס לגוף ומה לא. במידה והם שמים לב לכמויות סוכר נמוכות בדם, הם יכולים לאזן זאת עם חטיף מתוק.
מניעת נזקים חמורים
היפוגליקמיה היא מצב מסכן חיים. הלוקים בהיפוגליקמיה עשויים להישאר עם נזקים לטווח ארוך. גם היפרגליקמיה עשויה להוביל לנזקים משמעותיים לטווח ארוך, כפי שציינו קודם. איזון סוכר באמצעות מד סוכר מאפשרת מניעה של נזקים אלו.
מד שיתאים לכם
מד סוכר מומלץ הוא קודם כל כזה שיתאים לכם, ימנע מכם תסכול בעת השימוש בו ויצביע על ערכי סוכר תקינים. קיימים כיום מדים נוחים המאפשרים בדיקה ללא דקירת האצבע, כפי שהיה נהוג בעבר. התייעצו עם הרופא שלכם על מד מתאים.