תרופות חדשות לסוכרת – כל המידע שחולי סוכרת צריכים
חולי סוכרת? אתם ודאי מתמודדים עם לא מעט אתגרים, אבל בפינו בשורות טובות – יש תרופות חדשות שיכולות להקל עליכם ולשפר את איכות חייכם ללא היכר, אז אם אתם סקרנים לשמוע עוד, ריכזנו לפניכם את כל מה שמעניין לדעת.
חולי סוכרת בישראל
סוכרת נחשבת לאחת המחלות השכיחות ביותר בישראל ובמהלך השנים אנו נתקלים ביותר ויותר מקרים, גם בקרב אוכלוסיות שלפני כן המחלה לא הייתה נפוצה בקרבן, כמו צעירים ומי שלכאורה אין להם גומרי סיכון גבוהים לחלות בה.
כתוצאה מכך חברות הפארמה והתרופות עובדות לילות כימים על מנת למצוא פתרונות שיטיבו עם החולים וישפרו את איכות חייהם, כמו גם קופות החולים והביטוח הלאומי שמציעים הטבות שונות בדמות דמי נכות, פטור ממס הכנסה ועוד (לזכאים, בהתאם לקריטריונים).
טיפול בסוכרת
מכיוון שיש סיבות וגורמים שונים לתחלואה, יש חשיבות גדולה לפנות לאנדוקרינולוג על מנת להתאים את הטיפול למטופל באופן אישי. נוסף לעלייה ברמות הסוכר בדם, סוכרת מהווה סכנה לסיבוכים שונים, עד כדי פגיעה מערכתית נרחבת ולכן גם לאחר מציאת התרופה המתאימה ביותר, חשוב להמשיך במעקב הדוק, ניטור והתאמת אורח החיים והתזונה.
אינסולין: אומנם לא מדובר בתרופה חדשה אך זהו הטיפול השכיח ביותר במחלה ויש לתת לו מקום של כבוד. מדובר בטיפול בטוח ויעיל שגם בו יש מגוון חידושים – מכשירים חדשים, סוגים שונים של אינסולין ובעיקר, שנות מחקר רבות, מה שמהווה יתרון ענק.
טיפול חדשני בסוכרת
טיפולים חדשניים בסוכרת עשו מהפכה של ממש בקרב המטופלים ובמיוחד בקרב הסובלים מסוכרת סוג 2. בגדול, מדובר על תרופות משני סוגרים – זריקות המטפלות בסוכרת וירידה במשקל וכדורים המסלקים את עודפי הסוכר דרך מערכת השתן.
טיפולים לסוכרת סוג 2:
אינסולינים ארוכי טווח (24 שעות) בעלי זמן מחצית חיים ארוך המתאים לנטילה לפני השינה ובשעות משתנות במהלך היום, אינסולינים חדשים קצרי טווח (בהזרקה, מדבקה, כתוספת אנזימטית ובאמצעות מכשירים יעודיים לניטור רמות הסוכר) ותכשירים שונים המפחיתים רמות גלוקגון בדם המיועדים להזרקה פעמים ספורות בחודש.
טיפולים לסוכרת סוג 1:
בדומה סוכרת סוג 2 – אינסולינים ארוכי וקצרי טווח לצד פפטיד מהפכני הפועל בשיתוף פעולה עם מערכת החיסון במטרה להאט את הרס התאים מייצרי האינסולין בלבלב.
טיפולים לסוכרת היריון:
בעיקר אינסולינים חדשים שמאפשרים לנשים ההרות להפחית באופן משמעותי את כמות ההזרקות היומיות.
לסיכום,
עולם הרפואה לא מפסיק להתחדש ולהתעדכן ולכן חשוב להקפיד על שגרת בדיקות נאותה והתאמת הטיפול לאיזון מיטבי – גם אם הינכם חשים בטוב ומאוזנים, פנו מדי פעם לרופא המטפל ושאלו "מה חדש?". בנוסף, זיכרו כי חולי סוכרת בישראל מוכרים כחולים כרוניים הזכאים להטבות כמו פטור ממס הכנסה ועוד – למיצוי מלא של זכויותיכם פנו למשרדי הביטוח הלאומי וקופת החולים בה אתם מטופלים.