תרופות לסוכרת סוג 2 – כל הזכויות של חולי סוכרת סוג 2
מחלת הסוכרת היא בין המחלות הנפוצות ביותר בעולם, כשהיא משפיעה על תפקודם ושגרת חייהם של הסובלים ממנה. עם התפתחות חקר מחלת הסוכרת, יוצאות לשוק תרופות שונות ומגוונות, המסייעות בהתמודדות עם המחלה. זה הזמן להכיר את התרופות לסוכרת סוג 2
מהי סוכרת סוג 2?
סוכרת היא מחלה מטבולית, הנוצרת בשל ריכוז גבוה של סוכר בדם ובעקבות חוסר בהורמון אינסולין, האחראי על העברת הסוכר ממערכת הדם אל תאי הגוף השונים. כך, להצטברות סוכר בדם קיימות השפעות וסימפטומים שונים, דוגמת מתן שתן בתכיפות, תחושת צמא מוגברת ואיבוד משקל ואף תופעות חמורות יותר כמו פגיעה בעצבים וכלי דם.
מחלת הסוכרת היא בין המחלות הנפוצות ביותר בעולם, כאשר סוכרת מסוג 2 היא מהווה את סוג הסוכרת השכיח ביותר, הנפוץ אצל כ – 95% מאוכלוסיית חולי הסוכרת. בשל היקף התופעה וההתמודדות היום – יומית של חולי הסוכרת, מדינת ישראל מעניקה הטבות שונות לחולי הסוכרת וביניהן, פטור ממס הכנסה.
מהם גורמי הסיכון להופעת הסוכרת?
לפני שנעסוק בתרופות הקיימות למחלת הסוג מסוג 2, כדאי שנקדים ונבאר מהם גורמי הסיכון לסוכרת מסוג 2. הסיכון לחלות במחלה זו נובע בין השאר מקיום אורח חיים לא בריא, הן מבחינת האוכל שאנחנו אוכלים (עתיר בשומן ובסוכר) והן מבחינת חוסר הפעילות הגופנית. כמו כן, לסוכרת מסוג 2 קיימים גם גורמים גנטיים ומחלה זו נפוצה אצל מספר אוכלוסיות.
מהן התרופות לסוכרת סוג 2?
עם התפתחות המחקר ועולם התרופות, ניתן למצוא כיום מגוון תרופות שונות לסוכרת סוג 2, אשר חלקן מבוססות על הפחתת התנגדות לאינסולין וחלקן, מגבירות את הפרשת האינסולין. בין התרופות הנפוצות והיעילות ביותר בהתמודדות עם מחלת הסוכרת נמצאות התרופות:
תרופות שנלקחות דרך הפה
גלוקומים, ג'נואט, גלוקופאג' ומטפורמין הן בין התרופות הבולטות לטיפול בסוכרת מסוג 2, כשהמאפיין הבולט שלהן הוא שהן נלקחות דרך הפה.
תרופות בהזרקה
הודות לטכנולוגיה הרפואית המתקדמת, תרופות הניתנות בהזרקה תת עורית הפכו לדרך מקובלת לטיפול בסוכרת, אותן ניתן לקבל גם באופן עצמאי.
תרופות נוספות
תרופות המבוססות על מעכבי SGLT2, מעכבי DPP4 ומעכבי AG פועלות בדרכים שונות למניעת פירוק וספיגה של הורמונים, פחמימות ועוד, באופן המסייע להפחית את סיבוכי הסוכרת.
חולי סוכרת מסוג 2? – כדאי לדעת
ההתמודדות עם מחלת הסוכרת היא התמודדות יום – יומית, הכרוכה בבדיקות סדירות ומעקב קבוע של רופא המשפחה, כמו גם בהוצאות כלכליות נכבדות בגין התרופות השונות. על מנת להקל את ההתמודדות, לפחות מהבחינה הכלכלית, מדינת ישראל מעניקה לחולי סוכרת מסוג 2 הטבות שונות, כמו החזרי מס ובמקרים מסוימים פטור ממס הכנסה.
לסיכום
סוכרת מסוג 2 היא סוג הסוכרת הנפוץ ביותר בקרב חולי הסוכרת, כאשר התרופות העיקריות להתמודדות עם המחלה הן רבות ומגוונות ונחלקות לכמה קטגוריות עיקריות: תרופות שנלקחות דרך הפה, תרופות בהזרקה ותרופות מעכבות. היות ומדובר בהתמודדות מאתגרת, הכרוכה בהוצאות נכבדות, כדאי להכיר גם את האפשרות לקבלת החזר / פטור ממס הכנסה.