אינסולין גבוה בדם – מימוש זכויות רפואיות
הגוף שלנו מייצר הורמונים שונים, ביניהם אינסולין. אינסולין הוא הורמון שמיוצר על ידי הלבלב ויש לו תפקיד חשוב ביותר בוויסות של רמות הסוכר בדם שלנו. עם זאת, לפעמים בנסיבות מסוימות, יש אנשים שעשויים לחוות אינסולין גבוה בזרם הדם שלהם, מה שיכול בהחלט להשפיע על הבריאות שלהם. במאמר זה נחקור את הסיבות לאינסולין גבוה בדם ומהן ההשלכות של כך עלינו?
תנגודת לאינסולין
רמות גבוהות של אינסולין בדם לרוב מתרחשות עקב מצב שנקרא בעגה המקצועית תנגודת לאינסולין. תנגודת לאינסולין מתרחשת כאשר התאים שבגוף שלנו, מסיבה זו או אחרת מפסיקים חלקית להגיב להשפעות של האינסולין, מה שמוביל לכך שספיגת הגלוקוז בדם שלנו מופחתת. כדי לפצות על תנגודת אינסולין, הלבלב בעצם מגביר את תהליכי ייצור האינסולין, מה שמוביל לעודף שלו בזרם הדם.
מה גורם לתנגודת אינסולין?
קיימים מספר גורמים שמשפיעים על העמידות של הגוף שלנו לאינסולין. הגורם הראשון והנפוץ ביותר הוא השמנת יתר. כאשר לאדם יש משקל גוף עודף, בעיקר באזור הבטן שלו, רקמת השומן משחררת חומרים דלקתיים למערכת מה שמפריע לגוף לזהות אינסולין ולקלוט אותו. גורם נוסף שהפך בשנים האחרונות למשמעותי הוא חוסר בפעילות פיזית.
המון מאיתנו עובדים כל היום בישיבה מול המחשב בניגוד לשנים עברו, מה שיכול לתרום לתנגודת אינסולין. על כן חשוב להקפיד על פעילות פיזית סדירה שתסייע להגביר את הרגישות של הגוף לאינסולין.
גורם נוסף הוא תזונה לא בריאה. כאשר אנשים אוכלים פחמימות ריקות, סוכרים ושומנים רבים זה יכול להוביל להשמנה ודלקת ולהחמיר עוד יותר את התנגודת לאינסולין. לבסוף, אין מנוס מנטייה גנטית- לעיתים זאת הסיבה שאנשים מסוימים הם בעלי סיכון רב יותר להתפתחות של תנגודת אינסולין, מה שיכול להוביל בסוף לסוכרת מסוג 2.
במידה ואובחנתם עם סכרת, תדעו שמדינת ישראל מנסה להקל עליכם בדרכים שונות, ביניהם לדוגמה מתן פטור ממס הכנסה. באמצעות פטור ממס הכנסה אתם יכולים לשלם פחות מיסים למדינה, ולהפנות את המשאבים הללו לטיפול ושינוי אורח חיים. פטור ממס הכנסה יכול לעזור לכם מאוד כלכלית.
מהן ההשפעות של רמות אינסולין גבוהות בדם?
לאינסולין גבוה בדם יש השפעות שונות על הגוף. קודם כל, השליטה בגלוקוז שנספג בתאים הופכת לבעייתית מה שיכול להשפיע בריאותית. השפעה נוספת היא עלייה במשקל וקושי לרדת. מאחר ואינסולין מעכב את פירוק השומנים קשה יותר לבצע הליך זה.
כשיש תנגודת אינסולין הסיכוי לחלות בסוכרת מסוג 2 עולה. במקרים כאלה יש תסמינים שונים שמשפיעים על חיי המטופל, כגון תשישות רבה, ראייה מטושטשת, זיהומים רבים ועוד.
עוד השפעה היא שנוצר סיכון גבוה יותר לחלות במחלות לב וכלי דם. בגלל שאינסולין עלול לייצר דלקות – סיבוכים מסוג זה עלולים להתרחש. על כן חשוב להגיע אל רופא כדי שיבדוק ויאבחן אתכם.