זריקות לחולי סוכרת – מה הטיפולים החדשניים ביותר לחולי סוכרת
עבור אנשים שחיים עם סוכרת, זריקות הן לעיתים קרובות דבר משמעותי איתו הם צריכים להתמודד באופן יומיומי כחלק מרוטינת הטיפול שלהם.
הזריקות הללו, שכוללות בעיקר זריקות אינסולין, הן אחת הדרכים לסייע לאנשים עם סוכרת לשמור על רמות תקינות של סוכר בדם שלהם, מה שיכול לעזור למנוע סיבוכים בריאותיים שונים. אז מהי החשיבות של זריקות לחולי סוכרת ואיזה סוגי זריקות ישנם? קראו את המאמר שלפניכם כדי לדעת עוד על הנושא.
זריקות אינסולין לחולי סוכרת
הזריקות הנפוצות ביותר עבור אנשים שחולים בסוכרת הן זריקות אינסולין. אינסולין, הורמון שמיוצר על ידי הלבלב שלנו, הוא אחד האלמנטים המשמעותיים לוויסות של רמות הגלוקוז שבדם שלנו. אצל אנשים שסובלים מסוכרת סוג 1 יש לרוב בעיה בלבלב שמונעת מהם לייצר אינסולין. בסוכרת מסוג 2, לעומת זאת, תאי הגוף עצמם הופכים להיות עמידים בפני ההשפעות ההכרחיות של אינסולין. על כן בשני המקרים זריקות אינסולין הם דבר שניתן כדי לגרום לגוף לקבל אינסולין ולהקל עליו לספוג סוכר אל התאים.
קיימים סוגים שונים של אינסולין כשכל אחד מתאים למקרה אחר. יש אינסולין לטווח ארוך, טווח קצר וכדומה. הבחירה בסוג האינסולין הנכון ובתדירות ההזרקה הנדרשת תלויה בצרכים האישיים של המטופל ובאורח חייו. את זריקות האינסולין מבצעים באמצעות מזרקים, משאבות או עטים ייעודיים שמאפשרים לחולי הסוכרת גמישות ונוחות בעת ההזרקה שבשגרה.
זריקות אינסולין לפעמים לצערנו לא מכוסות על ידי סל הבריאות או על ידי הביטוח הרפואי שלנו, אבל יש דרכים אחרות להקל על חולי סוכרת כלכלית, כגון פטור ממס הכנסה שמקבלים אזרחים שונים במדינה. פטור ממס הכנסה מגיע לחולי סוכרת שעומדים בתנאים מסוימים. אם אתם רוצים למצות את זכויותיכם כחולים כרוניים בדקו על פטור ממס הכנסה במקורות המידע השונים.
זריקות גלוקגון
הורמון נוסף שמיוצר על ידי הלבלב הוא הגלוקגון, שגם כן קשור לרמות הסוכר בדם. בניגוד לאינסולין, גלוקגון מעלה את רמות הסוכר בדם וזאת באמצעות גירוי הכבד שמאחסן גלוקוז. זריקות גלוקגון משמשות רופאים בעיקר במצבי חירום כאשר חולה סוכרת חווה היפוגליקמיה חמורה.
מהי החשיבות של זריקות לחולי סוכרת?
זריקות שונות, ובראש ובראשונה זריקות אינסולין, הן אחת הדרכים היעילות ביותר לבצע בקרת סוכר בדם. על ידי מינון האינסולין הנכון בתדירות הנדרשת, ניתן לווסת את רמות הסוכר בדם ולמנוע היפרגליקמיה והיפוגליקמיה. דבר זה הוא חיוני לצורך הפחתת הסיכון לסיבוכים שעלולים להתרחש בעקבות מחלת הסוכרת, ביניהם מחלות כלי דם, התקף לב, נזק עצבי ועוד.
לסיכום
לסיכום, זריקות הן כלי חיוני במערך הטיפול במחלת הסוכרת. הן יכולות לעזור לאנשים לווסת את רמות הגלוקוז בדם ולעזור להם גם לטווח הקצר וגם לארוך. זריקות יכולות להציע גמישות ונוחות ולשפר את אורח חייהם של חולי הסוכרת.