סימפטומים לסוכרת – מימוש זכויות רפואיות לחולי סוכרת
סכרת הינה מחלה כרונית במהלכה הגוף אינו מייצר די אינסולין כדי לאזן את רמות הסוכר בדם. כתוצאה מכך האדם סובל ממחסור או מעודף של סוכר, לעיתים עד לרמה מסכנת חיים. הדרך היחידה לטפל בסכרת היא לאזנה באמצעות תזונה נכונה, פעילות ספורטיבית וניהול אורח חיים בריא.
לסכרת סימפטומים שונים על פי סוג הסכרת כאשר בסכרת 1 החולה עלול לסבול מירידה במשקל, מרעב וצמא מוגבר ועוד, בעוד שחולה הסכרת מספר 2 עלול לחוש חולשה, עייפות וסחרחורות. במאמר זה נסקור את הסימפטומים השונים לסכרת והאם חולי סכרת יכולים לקבל פטור ממס ההכנסה.
מחלת הסכרת
מחלת הסכרת נקשרה אל השמנת היתר, חוסר פעילות גופנית ואורח חיים רווי מתחים וסטרס. הדבר נכון לגבי סכרת מספר 2 הנגרמת עקב עמידות לאינסולין, תופעה המתרחשת כאשר התאים בגוף אינם מצייתים עוד לפקודות האינסולין עד שהגוף מתעייף ותפוקת האינסולין יורדת. לעומת זאת, סכרת מספר 1 עלולה להתפרץ גם אצל צעירים בריאים והיא קשורה לכשל מולד של הרס תאי הלבלב. מחלת הסכרת הינה מחלה קשה אך ניתן לחיות בצילה חיים מלאים עד כמה שניתן. רבים מקימים משפחות, מנהלים קריירה, יוצאים ללימודים וחוגגים את החיים תוך שהם מקפידים על איזון סוכר כדי להמנע מהתחלואה הנלווית.
כיצד נגרמת סכרת?
סכרת מספר 1 הנקראת גם סכרת נעורים נגרמת ככל הנראה כתוצאה מתורשה, מסיבה כלשהי תאי הלבלב נהרסים בזה אחר זה עד שהגוף מפסיק לחלוטין את ייצור האינסולין. סכרת מספר 2 נגרמת על ידי אורח חיים שאין בו כמעט פעילות ספורטיבית, שיש בו תזונה לקויה ועתירת שומן, מלח וסוכר, ושיש בו הרבה מאד לחץ ומתח. סכרת מספר 2 יכולה להמנע לחלוטין על ידי אימוץ הרגלים בריאים לחיים, התעמלות מתונה, מזון יותר בריא, שינה ומנוחה טובים יותר והפחתת לחצים. במידה וכבר לקיתם במחלה ניתן לאזנה על ידי שמירה על משקל תקין, תזונה בריאה והקפדה על פעילות גופנית יומיומית בשילוב עם מתן אינסולין.
סימפטומים של מחלת הסכרת
סכרת מספר 1 גורמת לעליית החומציות בדם הנקראת 'חמצת קטוטית סוכרתית' אשר הסימפטומים שלה הם השתנה מוגברת, צמא ורעב מוגבר, יובש בעור ובפה, ירידה במשקל, ריח פה חריף, בחילות וזיהומים חוזרים בעור. סכרת מספר 2 גורמת לעלייה ברמות הסוכר בדם, לסחרחורות, לראייה מטושטשת, עייפות וחולשה. חשוב לציין שחולים רבים אינם פונים לטיפול רפואי ולמעשה אינם יודעים שהם סובלים מסכרת ומשייכים את המכאובים שלהם לגיל, למאמץ גופני בעבודה או לתשישות. חשוב להבדק מדי שנה על מנת לוודא כי רמות הסוכר שלכם הינן תקינות.
פטור ממס ההכנסה וסכרת
חולי סכרת אשר נגרמו להם 100% נכות בעקבות מחלת הסכרת זכאים לקבל פטור ממס ההכנסה. מומלץ לבדוק את זכאותכם מול הגורמים המקצועיים.