תקרת פטור ממס הכנסה

תקרת פטור ממס הכנסה
תוכן עניינים

תקרת פטור ממס הכנסה היא הגובה המקסימאלי בו אפשר לקבל פטור מתשלום מס הכנסה במקרה של אנשים עם נכויות ומוגבלויות. המדינה מעניקה להם פטור המונע מהם לשלם מס הכנסה על הכנסות מסוימות, באופן זמני או קבוע. המדינה מגבילה זאת על פי תקרות שנתיות אותן היא קובעת מדי שנה. חשוב להכיר אותן, בשביל לדעת עבור אילו סכומים ניתן פטור.

 

מדי שנה מדינת ישראל קובעת תקרת פטור ממס הכנסה. תקרות אלו נקבעות על פי חישובים שונים, במטרה למנוע מצב בו הפטור יהיה מוחלט עבור כל מי שזכאי לו. המדינה רוצה להעניק פטורים ממס הכנסה לבעלי נכויות,מוגבלויות או אנשים המתמודדים עם מחלות שונות. מטרתו של הפטור הוא להקל על אנשים אלו ולעזור להם להתמודד מבחינה כלכלית ומבחינות אחרות עם ההשלכות של מצבם.

 

מי זכאי לקבל פטור ממס הכנסה?

פטור ממס הכנסה ניתן לאנשים שנקבע להם 90% נכות. בין אם זה בגלל ליקוי אחד ובין אם זה בשקלול של מספר ליקויים משולבים. המטרה של פטור זה, כאמור, היא להקל על אנשים המתמודדים עם נכויות, מוגבלויות ומחלות ואינם יכולים להתפרנס בצורה סדירה, עקבית, וזקוקים להכנסות לצורך טיפולים וכן בשביל לעמוד בנטל ההוצאות עקב מצבם.

הפטור ניתן בצורות הבאות:

  • באופן קבוע או זמני (למי שנקבע לו נכות של חצי שנה לפחות).
  • הפטור ניתן אך ורק למי שיש הכנסה חייבת במס, משכר (עצמאי או שכיר), נכסים, תיק השקעות או ממקור אחר.
  • הפטור ניתן על פי אחד החוקים (חוק נכי צה"ל וכוחות הביטחון או חוק הנכים – תגמולים ושיקום).
  • ניתן לקבל את הפטור אחרי שממלאים טופס בקשה ושולחים אותו ביחד עם פרוטוקול ועדה רפואית שקבעה את אחוז הנכות. בשביל להגיע אל הוועדה יש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי עם המסמכים הרפואיים הרלוונטיים בנושא.
  • הזכאות לפטור ניתנת לאנשים המתמודדים עם נכויות ומוגבלויות שונות אך גם לאנשים שיש להם מחלות מסוימות וכאלה שעוברים טיפולים בעקבות כך. כאמור, מדובר על מצב של 90% נכות, כולל שקלול של מצבים שונים, בתנאי שאחד הדברים המרכיבים את האחוז השלם, עומד על 40% נכות.
  • במידה ומגיש הבקשה נפטר במהלך התהליך, הטיפול בבקשתו יימשך ויורשיו יוכלו לקבל החזר על כספי מס ששילם בחייו, אך לא על מס מהכנסות שנוצרו אחרי מותו.

מי זכאי לקבל פטור ממס הכנסה?

מה זה תקרת פטור ממס הכנסה ובאיזה גובה מדובר?

הרעיון הבסיסי של תקרת פטור ממס הכנסה הוא שישנה מגבלת פטור מסוימת. התקרה קובעת את הגבול של הכנסה בחלק העליון שלה, אחריה אי אפשר עוד לקבל פטור. כלומר, המדינה מגבילה את הסכומים עליהם היא מוכנה לספק פטור. כמו במקרים רבים אחרים, אין מגבלה נמוכה, כלומר אין "רצפת פטור" אלא רק גבול עליון, תקרת פטור.

ההסבר לכך שיש תקרת פטור היא למנוע מצב בו אנשים עם הכנסות מאוד גבוהות ומשמעותיות יקבלו פטור ולא ישלמו מס. דבר שיפגע בהכנסות המדינה וירחיב את אי השוויון. זו גם הסיבה מדוע ישנה תקרת פטור אך אין רצפת פטור.

בעזרת תקרת פטור ממס הכנסה יוצרים מערכת הרבה יותר מאוזנת, הרבה יותר שיוונית, וכן יוצרים מערכת פטורים והקלות אשר תומכת באנשים שבאמת זקוקים לכך, אנשים עם נכויות ומחלות ששכר הברוטו שלהם אכן נמוך ולא גבוה.

נקודות שחשוב לדעת על תקרת פטור ממס הכנסה:

  • התקרה נקבעת על פי שכר ברוטו ולא על פי שכר נטו.
  • התקרה משתנה מדי שנה בהתאם לנתונים אודות רמות הכנסה, יוקר מחייה ותנאים כלכליים (שיעורי אינפלציה).
  • ייתכן מאוד שהתקרות ישתנו בעקבות משברים כלכליים ואחרים. אך באופן עקרוני הם משתנים פעם בשנה.
  • התקרות משפיעות על כולם בצורה כזו או אחרת, אך באופן טבעי הן משפיעות באופן ישיר על מי שזכאי לקבל פטור ממס הכנסה.

 

איך בנויות התקרות בפועל

ראשית, תקרת הכנסה אישית. מדובר על תקרה שעומדת כיום על סכום של למעלה מ-660,000 שקל (הכנסה שנתית). כלומר כל מי שמרוויח פחות מסכום זה, יכול ליהנות מפטור ממס הכנסה. תקרה זו ניתנת על פי חוק הנכים וחוק פיצויים לנפגעי פעולות איבה, בתנאי שמדובר בנכים המתמודדים עם נכויות ומוגבלויות במשך 365 יום ויותר.

שנית, על פי חוקים אחרים המתעסקים בנכויות ומוגבלויות, הרי שנכים המוגדרים כך במשך 365 יום ויותר, זכאים לפטור מהכנסה אישית עד סכום של 430 אלף שקל. המטרה של המדינה היא לעזור לאנשים עם נכויות ומוגבלויות לעבוד, להתפרנס ולהיות מסוגלים לממן את עלויות הטיפולים ואורח חייהם הנובע ממצבם.

שלישית, פטור לנכות זמנית. פטור ממס הכנסה מוענק גם למי שהוגדר כנכה זמני, תקופה שבין חצי שנה לשנה. במקרים כאלה הפטור על הכנסה אישית הוא למעלה מ-79 אלף שקל ונקבע באופן יחסי לסוג הנכות ולצרכים הכספיים של מגיש הבקשה.

ארבע, פטור על בסיס הכנסות אישיות שונות. מדובר על מקרים של נכות זמנית וקבועה. הפטור הוא לסכום של 79 אלף אשקל.

חמש, פטור על הכנסות מרביות במקרים של נזקי גוף. הפטור ניתן לבעלי הכנסות על פיצויים או כספים אחרים שהתקבלו כתוצאה מנזקי גוף שונים. הפטור ניתן עד לסכום של 326 אלף שקל.

 

סיכום

לפני שניגשים לקבל פטור ממס הכנסה, רצוי להכיר ולדעת את הנושא של תקרות פטור. בחברת "בשביל הזכויות" ידאגו לספק לכם את כל המידע הרלוונטי אודות הפטור עצמו וכן לגבי כל מה שקשור לנושא של תקרות פטור.

הצוות של "בשביל הזכויות" מתמחה בנושא של זכויות רפואיות והחזרים כספיים. הוא עומד לרשות כל מי שפונה אליו, מוכן לעזור ולייעץ בנושא.

איך בנויות התקרות בפועל

שתפו עם חברים
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
פרטי המחבר
בשביל הזכויות לוגו
מאמר זה נכתב ע"י צוות 'בשביל הזכויות'

חברת "בשביל הזכויות" הוקמה על בסיס הרצון הבלתי מתפשר שלנו לסייע לכל מי שסובל מבעיה רפואית. וכדי לאפשר לכם לקבל בדיוק את מה שמגיע לכם בצדק ובזכות מרשויות המס והביטוח הלאומי.

בשביל הזכויות - פטור ממס הכנסה
חושבים שמגיע לכם פטור ממס הכנסה בעקבות זכות רפואית?
יכול להיות מאוד שאתם צודקים, אנחנו כאן 'בשביל הזכויות' שלכם. אנו מזמינים אתכם לבדוק את זכאותכם ללא עלות וללא התחייבות.
מאמרים נוספים
פטור ממס
אישור פטור ממס הכנסה

נהוג לחשוב שכל אדם שעובד אמור לשלם מס הכנסה לרשויות המס. על פניו זה נכון. אך מדינת ישראל מבקשת לעזור ולהקל על אוכלוסיות מסוימות, ואחד

קרא עוד »
נפגע המגיש בקשה לפטור ממס
מי פטור ממס הכנסה

מדינת ישראל מעניקה שורה של פטורים ממס הכנסה לקבוצות מסוימות באוכלוסייה, מתוך הבנה שזה יכול להקל עליהם להשתלב בחברה ולקיים אורח חיים תקין. בקבוצות אלו

קרא עוד »
פטור ממס הכנסה
לבדיקת זכאות ללא התחייבות
השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם.